mars 17, 2017 henrikkvick

Vem som helst kan lyckas med sin karriär – Henrik Kvick

Många tror att det krävs vissa förutsättningar för att lyckas göra karriär. Det kan vara sant i viss mån. Men det tror inte Henrik Kvick på. Det är väldigt viktigt att man är målmedveten. Inte bara inom sin karriär, men inom alla områden i sitt liv. Det gäller att kunna planera vad man vill och hur man ska ta sig dit på bästa sätt. Att skaffa en utbildning är självklart viktigt och lär dig hur du ska tänka inom din valda bransch. Men det är också otroligt viktigt med den personliga utvecklingen och det genuina intresset för den bransch eller ämne som man väljer att driva en verksamhet inom. Vidare gäller att man måste ha drivkraften, den mentala styrkan och viljan att lyckas och att vara beredd på att lägga ner tiden som krävs. En annan viktig aspekt, uppenbar som den är, är kunnandet att hantera ekonomiska detaljer. Du måste kunna hålla in kostnader samtidigt som du effektiviserar värdet för varje krona spenderad. På det viset kan du skapa intäkter.

Det är också väldigt viktigt att förstå att man kanske inte kommer att gå med vinst till en början. Att bli företagare och att lyckas med sin karriär är inget som går fort. Det kan ta flera år innan du har kravlat dig igenom den fiktiva smutsen för att se ljuset i tunneln. Det är här den mentala styrkan, personliga utvecklingen och drivet kommer in.

Det är värt att tänka på varför du vill gå denna banan i livet. Är du ute efter social status? Vill du tjäna mycket pengar? Eller vill du bara kunna styra ditt eget liv till fullo, vara din egna chef och arbeta helt efter dina egna tider? Vanligt är att företagare som Henrik Kvick brinner för sin affärsidé och vill förverkliga den. Det anses ofta viktigast att förverkliga denna idé än att öka sin lön, för att på så sätt få ut enorm arbetsglädje.

henrik kvick