mars 2, 2017 henrikkvick

Henriks morgonrutin för en bra arbetsdag

henrik kvick

Det är väldigt viktigt att man får en bra start på dagen för att kunna prestera på topp varje dag. Även om det är i princip omöjligt att ha en extremt bra dag varje dag, så kan man ändå göra allt man kan för att minimera dessa mindre produktiva dagar. Det gäller att kunna utnyttja den tiden man har om man vill göra karriär, eller för vad som helst när det kommer till att prestera, bli bättre, eller utvecklas inom sina intressen över huvud taget. Därför är det viktigt att ha bra rutiner.

För det första gäller det att man får nog med sömn. Jag satsar på 7.5 timme per natt och stiger upp tidigt. Det gör att jag hinner få i mig en vettig frukost för att även gå och träna innan jag går och jobbar. Träningen gör att jag vaknar till ordentligt, samtidigt som jag får en motivationsboost efter att ha rört på mig. Bara känslan av att ha rört på sig är nog för att ge mig extra motivation för resten av dagen. Det släpper ju också ut en massa endorfiner som gör en gott.

Frukosten i övrigt består inte utav något specifikt. Jag ser dock till att få i mig en vettig proteinmängd för att hjälpa träningen. Jag undviker också för mycket koffein för jag gillar inte tanken på att bli beroende utav det och få huvudvärk bara för att jag inte dricker kaffe hela tiden. Men en kopp på morgonen tar man som oftast. Att sedan vara styrelseledamot för myTaste gör att man ofta letar efter nya tips och recept för en godare och mer nyttig frukost.

Att lyckas med sin karriär är mest ett test över ens mentala styrka. Därför är just dessa saker så extremt viktigt. Att ta hand om sig mentalt är inte bara ett krav för att göra karriär. Det krävs för att man ska må bra och kunna lyckas rent generellt med vad som helst som man väljer att ta sig an!