februari 2, 2017 henrikkvick

Henrik Kvick startade eget företag som civilingenjör

henrik kvick

Efter tre månader anställde Henrik sin första säljare för de jobbsajter eftersom han är mer intresserad utav eget företagande än över att arbeta på något utav de större konsultbolagen. Därför startade Henrik Kvick  upp ett antal olika företag.

Henrik är uppvuxen utanför Norrköping i Åby  och spelade väldigt mycket fotboll som barn. Efter sina gymnasiestudier på naturvetenskaplig linje gjorde Henrik Kvick värnplikt i 15 månader som kompanibefäl. Nästa steg för Henrik var studier i företagsekonomi på Linköpings Universitet samt civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi på Linköpings Tekniska Högskola.

Henrik tog examen som civilingenjör i industriell ekonomi 2004. Istället för att spendera ett antal tuffa år inom finansbranschen som managementkonsult eller trainee så startade Henrik Kvick istället upp olika specialiserade jobbsajter som t.ex. för hälso-, teknik- eller ekonomibranschen.

Jag hade några kompisar som jobbade på vad som hette Jobline och jag var själv några veckor hos en mindre aktör inom branschen. Jag såg att det skulle finnas pengar att tjäna om man började i mindre skala. Det lockade mer att jobba självständigt och styra över mitt eget öde.
Henrik Kvick