Henrik Kvick | Arbete

Henrik Kvick är en entreprenör och investerare som har startat och investerat i flera framgångsrika företag, bland annat Net Gaming som det har haft en positiv utveckling. Han är även en av huvudägarna i myTaste och styrelseordförande Netjobs. MyTaste är ett företag som hjälper folk med att hitta rätt recept för matlagningen, medan Net Gaming är ett företaget vars affärsidé är att investera och vidareutveckla snabbväxande bolag i lead generation online. Netjobs har som mål att hjälpa andra att hitta ett nytt jobb de ska trivas med. 

 

Svårt med nytt arbete

Det är väldigt många arbetslösa idag som har svårt att hitta ett jobb och speciellt ett de trivs med. Detta kan bero på flera saker, bland annat att de inte har ett stort kontaktnät men även att de inte vet hur en jobbansökning går till på bästa vis. Det är inte lätt att skriva ihop ett bra personligt brev när man inte har någon erfarenhet. En person kan även vara väldigt trött på sitt nuvarande arbete och vill byta bransch. Tyvärr är det så att arbetsgivarna gärna väljer personer med erfarenhet framför de som inte har erfarenhet även fast den andra personen kan vara duktigare och mer arbetsvillig.

 

NetJobs

Med NetJobs stora kontaktnät hjälper de dig som kund att hitta ditt drömjobb, alltifrån snickare, kock till tekniker, de är experter på allt. De ordnar kontakt mellan dig och arbetsgivaren för att sedan ordna en intervju där du kan berätta mer om dig själv och förhoppningsvis få en anställning på ett arbete du trivs på.  Arbetsgivare behöver ständigt nya medarbetare, vissa företag är det mer ruljans på personalen jämfört med andra, oavsätt vart du hamnar kommer du få in en inkomst vilket är det viktigaste för att klara av sin ekonomi.

Känner du att du är en person som behöver förändring i ditt liv, med ett nytt jobb? Kontakta då Netjobs redan idag så hjälper de dig till att hitta ett arbete du trivs med!

Henrik Kvick

Anledningar till att börja med eget företag

Att jobba med företag är slitsamt men mycket tillfredställande. Att kunna styra över sitt egna öde ihop med sin egna tid är något som Henrik Kvick värderar enormt. Att vara sin egna chef är den största anledningen till att bli egenföretagare. Friheten att göra som man vill, hur du vill och när du vill är enormt vackert. Däremot får man själv ta hela ansvaret för allting. Något som man beroende på personlighet kan ses som ytterligare en fördel då man själv kontrollerar allting.

En annan stor anledning till att Henrik blev egenföretagare är att han kunde syssla med det som han var intresserad utav. Att jobba som egenföretagare innebär att man kan välja själv vad man vill jobba med. Vilken typ av tjänst eller produkt man vill sälja och hur den ska säljas eller tas ut på en marknad.

Det är också enormt omväxlande att jobba med egna företag då man verkligen får vara kreativ och utnyttja hela sin kompetens inom olika områden. Att driva ett eget företag är allt annat än stillastående och man gör hela tiden olika saker. Det är bra för självkänslan att kunna driva ett effektivt företag.

Att skynda på sin karriär! Med Henrik Kvick

Många undrar alltid hur man gör för att skynda på sin karriär. Det är inget konstigt med det, men det är också att vara lite otålig. Visste vore det underbart om man kunde skapa en karriär på en månad? Faktum är att det tar tid och mycket arbete. Däremot finns det ändå faktorer som avgör hur snabbt någonting går och det är väldigt värt att ta reda på vad dessa faktorerna är. Det viktigaste är faktiskt att man inte tänker på att man prompt måste avancera. Utan att leva i nuet och fundera på vem du är som person. Hur du agerar påverkar starkt din karriär (som förväntat). Men du bör göra saker för din egna skull, inte för att din karriär skulle få en boost utav det.

Att bygga karriär handlar mycket om mental styrka. Om du inte får ett jobb som du tyckte att du förtjänade mer så kan det ge mycket negativ effekt på många människor. Dina tankar ger grova konsekvenser. Du kanske börjar känna att det inte är någon mening att jobba hårt för ingen sätter något värde över det, vilket gör att du börjar jobba mindre produktivt och effektivt. Genom att istället jobba för dig själv och dina egna värderingar så har du en källa till motivation. Över sikt kommer du snabbare kunna bygga en karriär på detta viset. Fråga dig själv hur du kan bli bättre på ditt jobb, eller vad du kan göra för att förbättra ditt arbete, hur kan du bli mer produktiv? Självklart ska man alltid satsa på att jobba hårt och göra sitt bästa. Men det jag vill poängtera med detta blogginlägg är hur du ska se på ditt arbetsliv. Många lyckas säkerligen ändå med sin karriär även med ett sådant synsätt. Men jag tror innerligt på att det har hindrat dem och att dem kunde ha lyckats med sin karriär långt tidigare med ett bättre synsätt.

//Henrik Kvick

göra karriär med henrik kvick

Vem som helst kan lyckas med sin karriär – Henrik Kvick

Många tror att det krävs vissa förutsättningar för att lyckas göra karriär. Det kan vara sant i viss mån. Men det tror inte Henrik Kvick på. Det är väldigt viktigt att man är målmedveten. Inte bara inom sin karriär, men inom alla områden i sitt liv. Det gäller att kunna planera vad man vill och hur man ska ta sig dit på bästa sätt. Att skaffa en utbildning är självklart viktigt och lär dig hur du ska tänka inom din valda bransch. Men det är också otroligt viktigt med den personliga utvecklingen och det genuina intresset för den bransch eller ämne som man väljer att driva en verksamhet inom. Vidare gäller att man måste ha drivkraften, den mentala styrkan och viljan att lyckas och att vara beredd på att lägga ner tiden som krävs. En annan viktig aspekt, uppenbar som den är, är kunnandet att hantera ekonomiska detaljer. Du måste kunna hålla in kostnader samtidigt som du effektiviserar värdet för varje krona spenderad. På det viset kan du skapa intäkter.

Det är också väldigt viktigt att förstå att man kanske inte kommer att gå med vinst till en början. Att bli företagare och att lyckas med sin karriär är inget som går fort. Det kan ta flera år innan du har kravlat dig igenom den fiktiva smutsen för att se ljuset i tunneln. Det är här den mentala styrkan, personliga utvecklingen och drivet kommer in.

Det är värt att tänka på varför du vill gå denna banan i livet. Är du ute efter social status? Vill du tjäna mycket pengar? Eller vill du bara kunna styra ditt eget liv till fullo, vara din egna chef och arbeta helt efter dina egna tider? Vanligt är att företagare som Henrik Kvick brinner för sin affärsidé och vill förverkliga den. Det anses ofta viktigast att förverkliga denna idé än att öka sin lön, för att på så sätt få ut enorm arbetsglädje.

henrik kvick

Henriks morgonrutin för en bra arbetsdag

henrik kvick

Det är väldigt viktigt att man får en bra start på dagen för att kunna prestera på topp varje dag. Även om det är i princip omöjligt att ha en extremt bra dag varje dag, så kan man ändå göra allt man kan för att minimera dessa mindre produktiva dagar. Det gäller att kunna utnyttja den tiden man har om man vill göra karriär, eller för vad som helst när det kommer till att prestera, bli bättre, eller utvecklas inom sina intressen över huvud taget. Därför är det viktigt att ha bra rutiner.

För det första gäller det att man får nog med sömn. Jag satsar på 7.5 timme per natt och stiger upp tidigt. Det gör att jag hinner få i mig en vettig frukost för att även gå och träna innan jag går och jobbar. Träningen gör att jag vaknar till ordentligt, samtidigt som jag får en motivationsboost efter att ha rört på mig. Bara känslan av att ha rört på sig är nog för att ge mig extra motivation för resten av dagen. Det släpper ju också ut en massa endorfiner som gör en gott.

Frukosten i övrigt består inte utav något specifikt. Jag ser dock till att få i mig en vettig proteinmängd för att hjälpa träningen. Jag undviker också för mycket koffein för jag gillar inte tanken på att bli beroende utav det och få huvudvärk bara för att jag inte dricker kaffe hela tiden. Men en kopp på morgonen tar man som oftast. Att sedan vara styrelseledamot för myTaste gör att man ofta letar efter nya tips och recept för en godare och mer nyttig frukost.

Att lyckas med sin karriär är mest ett test över ens mentala styrka. Därför är just dessa saker så extremt viktigt. Att ta hand om sig mentalt är inte bara ett krav för att göra karriär. Det krävs för att man ska må bra och kunna lyckas rent generellt med vad som helst som man väljer att ta sig an!

Henrik Kvick grundade NetJobs

henrik kvick
NetJobs är Henrik Kvick’s företag där Henrik sitter som styrelseledamot. Det är det första företaget han grundade men gick tidigare under ett annat namn som sedan vidareutvecklades till vad det har blivit idag. Företagsidén är att att skapa nischade jobbsajter mot olika branscher på arbetsmarknaden. Vi har för närvarande över 35 sajter mot olika branscher såsom för förskolor, ledare, pedagoger, jurister och annat inom Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.

Planen med dessa sajter är att de ska skapa ett community där arbetsgiviare och arbetssökare kan komma i kontakt med varandra för framtida rekryteringar. Arbetssökande ska här få chansen att hitta attraktiva jobb med mycket information om arbetsplatserna för att ge en inblick i deras framtida karrärer. Vi arbetar hårt för att detta ska fungera på bästa sätt, och att vara effektiva. Med det sagt är NetJobs mål att vara nummer ett inom nischade jobbsajter över hela världen.

Detta ska genomföras genom rätt människor och system, men också att skapa användarvänliga och effektiva sajter och att dessutom agera snabbt med så kallad speed management. Vi vill hjälpa kunder att hitta och anställa de mest attraktiva och kvalificerade människorna, men också på andra sidan att hjälpa kunder att hitta de bästa jobbmöjligheterna inom alla våra områden som vi har skapat sajter för.

Vi har finansiella mål att bland annat öka i resultat per aktie med 20% per år. Detta är en mycket stark tillväxt som vi på NetJobs anser är det viktigaste för att skapa aktieägarvärde.

Kort om NetJobs

Vi etablerades 2004 och noterades på Nasdaq OMX First North och har över 35 jobbsajter i Skandinavien, Tyskland och Finland.
Våra sidor har också kunnat etablerat sig och blivit attraktiva på marknaden med över 300 000 unika besökare per månad med över 180 000 som valt att få e-post varje månad om nya jobb.

Henrik Kvick och myTaste

henrik kvick mytaste
Henrik Kvick sitter i styrelsen för underbara myTaste. Detta är en plats för dig att upptäcka, dela och spara recept i din egen kokbok. Gå med i den snabbast växande nätverk för nyfikna kockar över hela världen. Med 15 000 nya medlemmar varje dag har vi nu över 14 miljoner användare vilket vi är oerhört stolta över.

myTaste förbättrar sin redan populära matsajt genom att ge konsumenter möjlighet att kommentera och betygsätta recept. Funktionerna kommer att bidra till en bättre användarupplevelse och ett större engagemang hos besökarna/användarna. Detta kommer ta myTaste till helt nya nivåer. myTaste och Henrik Kvick jobbar ständigt för att ligga i framkant av branschen. Inget annat än det bästa är bra nog för oss säger Henrik Kvick. Och just detta med kommentarer är mycket bra när det kommer till att kunna dela med sig av alternativa recept för tex allergiker och liknande. Samt om man vill ha ett LCHF alternativ m.m.

När man kommer hem ifrån jobbet en fredag och vill lyxa till det lite i köket så kan man på myTaste hitta recepten på både förrätter varmrätter och desserter. Men även drinkar och vardagsmat. Vill man ha hjälp med att baka så finner man det här också.

Henrik Kvick kommer nu att lista sina topp 5 favoritrecept som finns på myTaste. Detta kommer att innehålla Henrik Kvicks absolut bästa recept. För att hålla spänningen uppe så startar vi med recept nummer 5 och sedan arbetar vi oss fram till det absolut bästa receptet.

Recept nummer 5: Chilimarinerad lax med saffranssås

Recept nummer 4: Fläskfilegryta

Recept nummer 3: Fläskfilé tikka masala

Recept nummer 2: Korv Stroganoff

Och nu till Henrik Kvicks favorit nummer ett: Lyxig planka med oxfilé, kantarellsås och finaste moset

Som ni själva kunde läsa är Henrik Kvicks favorit Planka. Detta är något han delar med många andra och vi på myTaste hoppas att ni kommer hitta era egna favoriter samt testa Henrik Kvick topp 5. Henrik kvick har som flera miljoner andra människor appen i sin smartphone vilket underlättar när man sitter och väntar på flyget eller bara sitter i soffan och vill få inspiration till söndagsmiddagen med familjen, eller vad man skall laga för mat när man kommer hem. myTaste är en bra och tidssparande app att ladda ner till sin telefon eller surfplatta.

Intervju med Henrik Kvick

Henrik Kvick föddes 1977 vilket gör att han i år kommer fylla 40 år. 40 år som en mycket framgångsrik affärsman. Henrik har lyckats med nästa allt han har valt att satsa 100% på. Han är en mycket fokuserad och envis man i sina bästa år. Henrik Kvick älskar att resa och ett av henriks favoritresmål är Kroatien. Vanligt är att man tar båten till Kroatien, känslan man får när man kommer in seglande mot sandstranden i 35 graders värme och solen skiner är helt underbar enligt Henrik Kvick. Även att bila ner i någon riktigt snabb bil är också en underbar känsla när man kör på Autobahn i Tyskland. Och man kan stanna till när man vill för att sträcka på benen eller ta en fantastisk lunch i Österrike om så önskas.

Henrik ser fram emot nästa sommar redan för att få testa ett nytt hotell som är klart till nästa sommar men det vill han återkomma till när han har varit där. Och han kommer återkoppla med bilder samt intressanta restips för dom som vill testa Kroatien.  Enligt Henrik finns det även väldigt bra shopping i Kroatien och visar upp sin skjorta han köpte där. Det finns enligt Henrik Kvick en skräddare vid hamnen i Split som heter Mischovic som kan sy det bästa skjortorna i Europa enligt han själv. Om man ska vara ärlig så för det priset så finns det nog ingen som är bättre.

Henrik Kvick älskar även att dyka och detta gjorde han senast i Egypten på ett oerhört vackert ställe som hette Shark bay. Där fanns det både hajar, koraller och havssköldpaddor. Havssköldpaddor är riktigt majestätiska i sin naturliga miljö.

När man frågar Henrik vilken hans favoritfilm är så kommer svaret direkt och utan tvekan. Forrest Gump blir svaret. När jag frågar om varför så svarar han ”Har du inte sett den?” Och jag måste hålla med herr Kvick att den är magisk och det behöver inte motiveras.

Sedan till sista frågan för Henrik Kvick. ”Vad är din favoritfärg?” Henrik skrattar och påpekar att dessa frågor fick han även när han var Sju år och hade börjat första klass. Sedan svarar han Grönt.

Så Henrik Kvick år en man i 40 årsåldern med fokus på att ge 100% och även att njuta av livet. Lite fånga dagen vibbar i kritrandig kostym. En man i allas smak.

Henrik Kvick startade eget företag som civilingenjör

henrik kvick

Efter tre månader anställde Henrik sin första säljare för de jobbsajter eftersom han är mer intresserad utav eget företagande än över att arbeta på något utav de större konsultbolagen. Därför startade Henrik Kvick  upp ett antal olika företag.

Henrik är uppvuxen utanför Norrköping i Åby  och spelade väldigt mycket fotboll som barn. Efter sina gymnasiestudier på naturvetenskaplig linje gjorde Henrik Kvick värnplikt i 15 månader som kompanibefäl. Nästa steg för Henrik var studier i företagsekonomi på Linköpings Universitet samt civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi på Linköpings Tekniska Högskola.

Henrik tog examen som civilingenjör i industriell ekonomi 2004. Istället för att spendera ett antal tuffa år inom finansbranschen som managementkonsult eller trainee så startade Henrik Kvick istället upp olika specialiserade jobbsajter som t.ex. för hälso-, teknik- eller ekonomibranschen.

Jag hade några kompisar som jobbade på vad som hette Jobline och jag var själv några veckor hos en mindre aktör inom branschen. Jag såg att det skulle finnas pengar att tjäna om man började i mindre skala. Det lockade mer att jobba självständigt och styra över mitt eget öde.
Henrik Kvick